BigBank BigBank suteikia greituosius kreditus iki 10000 Lt. Kreditai suteikiami sumažintomis palūkanomis ir pailgintais terminais. BigBank kreditų rinkoje jau penkerius metus ir turi per 500 000 pasitikinčių klientų.
Lankytojų vertinimas: Vertinimas

Mėnesio archyvas: 2017 m. sausio mėn.

Dedant stoglangius – radiniai palėpėse

Kadangi stoglangiai kaina dabar yra įperkami jau daugybei žmonių, Lietuvoje galima pamatyti daug gyvenamojo tipo pastatų, kuriuose yra stoglangiai. Ypatingai daug tokių dalykų pamatysime miestuose, kur ant gyvenamųjų namų palėpių keičiamas stogas, atsiranda poreikis įdėti stoglangį. Kartais tiesiog sename stoge daromas stoglangis ir apšiltinamas stogas, kai iš seno pastato sukuriamas naujas. Tačiau stogdengiai ir stoglangių montuotojai sako, kad senose palėpėse galima rasti įvairiausių dalykų. Nors stoglangiai kaina ir būna nedidele, tačiau palėpėse gali rasti ir už patį stoglangį vertingesnių dalykų. Ko? Štai stogus dengiantis ir stoglangius dedantis Simas sako, kad jam yra tekę matyti visko.

Standartinė netvarka

Stogo langaiSimas sako, kad dažniausiai senose palėpėse, kuriose jam tenka dėti stoglangius, vyrauja įprasta netvarka. Retai kuris žmogus prieš pradedant darbus pradeda kažką tvarkytis. Dauguma žmonių visa tai daro vėliau. "Atrodo, kad palėpės yra mūsų juodžiausia gyvenimo pusė. Standartiškai žmonės ten laiko tiesiog visokeriopą šlamštą ir jį ten tarsi kompostuoja. Aišku, tame šlamšte dažniausiai ir galima netyčia aptikti kažką įdomaus. Kaip darbininkai, mes niekada nesame suinteresuoti lįsti prie žmonių daiktų. Tačiau vis tiek visada įvertiname palėpę. Svarbu žinoti, ar galima ten šiukšlinti, taip pat, jeigu nukristume, ar neužkristume ant kokių peilių ir pan. Be to, kitaip nei dedant stogo dangą, montuojant stoglangius, viskas prasideda nuo apačios. Pirmiausiai tenka dirbti palėpėje. Tenka ir patiems prastumdyti tuos daiktus, nes šeimininkų gali net nebūti darbo vietoje. Ypač dabar, kai daug lietuvių dirba užsienyje, o per atstumą įsirenginėja namus čia“, – sako Simas.

Karinė amunicija

Skaityti toliau

Darbas servise

Automobilių servise profesionalūs kompresoriai darbui yra kiekvienos dienos būtina priemonė. Tam labiausiai tinka aukšto slėgio kompresoriai. Kokius darbus auto serviso darbuotojai atlieka su tokiais kompresoriais? Kalbamės su vienu darbuotoju.

Kaip atrodo Jūsų darbo diena?

Kiekviena diena vis kitokia, kadangi skirtingos problemos su skirtingomis mašinomis. Ir kiekvienos mašinos problemas jau turi žinoti, iš to ir susideda darbo kvalifikacija ir žinių kaupimas. Kiekvienas automobilis turi savo pliusų ir minusų, ir apie kiekvieną iš jų mes turime viską žinoti.

Kur naudojate kompresorių?

KompresoriaiNa tarkime, jeigu reikėtų dažyti mašiną. Mūsų kompresoriai labai garsiai dirba, taigi, kad kompresorius kuo rečiau dirbtų, reikia, kad jis turėtų kuo didesnę oro tarą. Kadangi gamykliškai bakas būna labai nedidelis, mes prie jo prijungiame papildomą orui skirtą baką. Taigi, tai sumažina kompresoriaus darbo garsą, dabar jis dirba tolygiau, ir rečiau jam reikia prikompresuoti oro. Labai priklauso nuo to, kiek gali oro sukaupti kompresorius, ir jo apsukos. Dažymo darbams tai labai neatsiliepia, tačiau daug geriau dirbti su tokiu kompresoriumi, kuris tolygiau dirba.

Skaityti toliau

Atsargiai rinkitės naudotą automobilį

Renkantis dėvėtą automobilį reikia būti itin budriais. Deja, dažnai autodalys kai kurios būna keistos, kitos remontuotos, tačiau niekas apie tai per daug nekalba. Dėl to perkant neapdairiai, nesunku ir apsigauti.

Atkreipkite dėmesį į kėbulą

Dalys automobiliamsKaip ir pravarant technikinę, taip ir renkantis dėvėtą automobilį, pirmiausia verta pradėti nuo kėbulo. Reikia žvelgti ir galvoti, kiek jis jums dar tarnaus. Rūdys yra paslepiamas dalykas, tačiau akyla akis mato, kada kėbulas yra parūdijęs. Reikia pažiūrėti į jo vidinę pusę ten, kur įmanoma. Taip pat galima pastebėti, kur yra paviršiaus lyginimo požymių, kada paviršius ne toks ir lygus. Tai taip pat leidžia suprasti, kad su kėbulu kažkas tikrai negerai. Daug rūdžių ir buvusio remonto ar netgi avarijos požymių gali atskleisti tokios autodalys kaip vidinę kėbulo pusė, todėl ją būtinai pažiūrėkite. Jeigu turite galimybę, apžiūrėkite ir automobilio dugną, taip pat durelių apačias, žibintų angas. Taip pat įvairios metalų sandūros, kur susijungia kelios autodalys, gali būti išdavikės vietos, rodančios, kad kėbulas parūdijęs. Jeigu taip yra, jeigu mašina ne pagal savo metus yra sugedusi, tai rodo, kad ji galbūt buvo kažkur netinkamai laikyta. Pavyzdžiui, visą žiemą prastovėjo kažkur lauke ant kiemo, kai turėjo ja būti pasirūpinama ir geriau. Taigi, stenkitės, kad kėbulas būtų tinkamai įvertintas. Niekas nesako, kad negalite važinėti su parūdijusia mašina. Tiesiog žinokite, kad vėliau technikinę su tokia praeiti bus sunkiau. O ir kaina jos jau turėtų būti iškart mažesnė.

Variklis – svarbi autodalis

Skaityti toliau