BigBank BigBank suteikia greituosius kreditus iki 10000 Lt. Kreditai suteikiami sumažintomis palūkanomis ir pailgintais terminais. BigBank kreditų rinkoje jau penkerius metus ir turi per 500 000 pasitikinčių klientų.
Lankytojų vertinimas: Vertinimas

Mėnesio archyvas: 2016 m. kovo mėn.

Dantų protezavimas – išmanus pasirinkimas

Protezuoti dantysĮprasta manyti, kad dantu protezavimas atliekamas tik seniems asmenims, kurie nebeturi visų dantų. Tai nėra tiesa, kadangi šio tipo procedūra gali būti įgyvendinama ne tik tuomet, kai asmeniui trūksta vieno ar kelių dantų, tačiau ir tokiu atveju, kai visi dantys vietoje, tačiau žmogus serga periodontitu. Netekus tam tikrų dantų audinių protezavimo paslauga padės juos susigrąžinti ir vėl sėkmingai naudotis dantimis. Šiuo metu protezavimas tapo tarsi galimybė atkurti prarastus dantų audinius.

Protezai gali būti dviejų rūšių:

  • Fiksuoti
  • Išimami

Žmonės dažniausiai renkasi fiksuotus, kadangi jie leidžia dantimis džiaugtis tarsi natūraliais. Visgi, kartais žmogaus sveikata leidžia pasirinkti šių, tad lieka išimami. Bet kuriuo atveju tai yra geresnis pasirinkimas nei kad jokių.

Fiksuoti protezai

Fiksuoti protezai yra pritvirtinami prie dantų ir nėra galimybės jų nuimti. Galima sakyti, kad jie visiškai primena natūralius dantis, taigi po kiek laiko žmogus apskritai pamirš, kad jo burnoje yra svetimkūniai. Tuo pačiu šiuo metu siūloma pasirinkti iš ypač natūraliai atrodančių protezų. Tai reiškia, kad jeigu pats nepasakysite, kad esate su dirbtiniais dantimis – kiti to paprasčiausiai nepastebės.

  1. Tiltiniai protezai dedami tuomet, kai žmogus neturi bent vieno danties. Jie montuojami taip, kad greta esantys dantukai tampa atrama. Uždedamas tiltas visiškai pašalina tuščią erdvę ir atsiranda dantukas su kuriuo galima kramtyti.
  2. Dantų vainikėlis yra naudojamas tokiu atveju, kai norima atstatyti nulūžusį dantį. Parenkama tokia spalva ir formuojama tokia forma, kad dantis visiškai nesiskirtų nuo natūralaus danties. Šiuo metu vietoj vainikėlio gana dažnai pasirenkamas estetinis plombavimas.
  3. Laminatai naudojami tokiu atveju, jeigu pažeidimai yra gana nedideli. Tokiu atveju laminatai arba kitaip užklotai yra dedami ant danties ir taip atkuriama natūrali jo spalva bei forma. Galima sakyti, kad prastai atrodantis dantukas prikeliamas naujam gyvenimui.
  4. Fiksuoti protezai gali būti metaliniai ir bemetaliai. Kiekvienas žmogus gali pasirinkti tokius, kokie jam tinka labiausiai. Tuo pačiu šiuo metu siūlomi protezai labai primena natūralius dantis, tad niekas net ir nesužinos, kad jūsų burnos ertmėje yra netikri organai.

Skaityti toliau

Plastikiniai langai: užuolaidos ir roletai?

Kuo pridengti langus nuo saulės?Ar galėtumėte įsivaizduoti savo namus be langų? Turbūt būtų labai sunku. Juk pro juos labai malonu žiūrėti tuomet, kai už lango lyja. Tuo pačiu juos galima atidaryti, kai norite įkvėpti gryno oro ir tuo pačiu užverti, kai lauke oras jus nemaloniai nuteikia. Natūralu, kad namai be langų tikrai neasocijuojasi su jaukumu arba paprasčiausiu švelnumu. Šiuo metu patys populiariausi – plastikiniai langai. Pastarieji puikiai funkcionuoja labai ilgą laiko tarpą, kainuoja gana nedideles pinigų sumas, taip pat atrodo gana estetiškai. Tiesa, kad ir kokie langai yra puikūs, visgi, kartais norisi pasislėpti nuo pasaulio. Dažniausiai tai darome užsitraukę užuolaidas arba užsidarę roletus. Abu variantai puikiai tinka turint plastikinius langus. Klausimas, kuris variantas geresnis? www.languera.lt/plastikiniai-langai

Užuolaidos labiau tinka erdvesniems namams?

Manoma, kad siekiant įgyvendinti klasikinių stilių namuose puikiai tam tinka užuolaidos, kurios gali siekti net žemę. Paprasčiausiai jos apsunkina kambarį, tad nieko keisto, tad tokiu atveju kambarys turi būti erdvus. Jos gali nuostabiai padengti didelius plastikinius langus. Tiesa, plastikiniai langai dažniausiai būna dideli, tad reikia ieškoti ir atitinkamų užuolaidų. Rekomenduojame montuoti karnizus virš lango. Tai geriausias būdas prikomponuoti užuolaidas.

Skaityti toliau