BigBank BigBank suteikia greituosius kreditus iki 10000 Lt. Kreditai suteikiami sumažintomis palūkanomis ir pailgintais terminais. BigBank kreditų rinkoje jau penkerius metus ir turi per 500 000 pasitikinčių klientų.
Lankytojų vertinimas: Vertinimas

Mėnesio archyvas: 2022 m. gegužės mėn.

Namą aš statyti noriu, bet finansai kiša koją

Kaip galima pastatyti namą pigiau?

TvoraVerta pastebėti tai, kad nekilnojamas turtas Lietuvoje yra pakankamai brangus. Kainas lyginant su vidutiniu darbo užmokesčių, tai yra nesuvokiama. Be jokios abejonės, rinkoje nutinka pačių įvairiausių kuriozų. Kalbant tiek apie nekilnojamaji turta mieste, tiek ir provincijoje – jo lyginti tarpusavyje negalima. Vieta lemia labai daug. Tarkime, net jei ir namas ar butas nėra pačios geriausios būklės ir jam reikalingas nemenkas remontas, tačiau, jei jis yra labai palankioje ir trokštamoje vietoje, tikėtina, kad jis bus parduodamas labai greitai. Be jokios abejonės, apie tokias ir panašias istorijas pasakoja nekilnojamojo turto brokeriai, kuriems pardavimai yra kasdienė duona. Puikiai suvokiame tai, kad namas ar butas gali būti parduodamas dėl pačių įvairiausių priežasčių. Todėl, stebėtis, kad jo kaina pakankamai žema ar aukšta tikrai nereikia. Kad ir kaip ten bebūtų, ne tik namo pardavimas, tačiau ir pirkimas reikalauja labai didelių pastangų. Drąsiai galima teigti, kad visą tai yra susiję su dokumentais ir žinoma – finansais. Itin dažnai yra svarstoma, kas pigiau – įsigyti senos statybos namą ir jį iš naujo susitvarkyti ir įsirengti pagal asmeninius pageidavimus ar namą statytis naujai? Žinoma, labai svarbu apibrėžti kokie yra jūsų pageidavimai ir finansinės galimybės. Jei šiuo metu ekonominė situacija nėra pati geriausia, tikėtina, kad namo statybos vyks labai lėtai ir gyvenamosios vietos itin greitai dar tikrai neturėsite. Tuo tarpu, jei įsigysite senos staybos namą, gyvenamoji vieta jums jau bus garantuota, tačiau ji tikrai nebus tokia apie kokią visuomet svajojote. Ne nuostabu, kad nesibaigiantis remontas bus jūsų kasdienybė, o statybė tvora – nepakeičiamas sodo akcentas. Drąsiai galima teigti, kad tiek remontuojant, tiek ir statant naujus namus, naudojami tokie patys statybos elementai. Dėl šios priežasties, itin dažnai domimasi, kokia galėtų būti klojiniai kaina. Be jokios abejonės, ne ką mažiau reikšmingos yra ir kitos atramos, kurios garntuoja, kad montuojamos konstrukcijos bus saugios ir nesukels jokio papildomo pavojaus. Verta pastebėti tai, kad kiekvienu atveju, labai svarbu pasirinkti medžiagas, už kurias būtų galima mokėti kur kas mažiau nei įprasta kaina. Tokiu metu itin apsimoka pirkti urmu, dalyvauti prekybos vietų organizuojamose lojalumo programose, naudotis nuolaidomis ir akcijomis. Nors kainų palyginimas ir atima labai daug laiko, tačiau tik tai gali padėti sutaupyti.

Pasitikime pavasarį sveiki ir su gera nuotaika

Kaip kovoti su blogomis emocijomis ir pasisemti pozityvumo artėjant šaltajam metų laikui?

PaspirtukaiAtėjus pavasariui ne vieną iš mūsų pradeda užvaldyti kur kas geresnės emocijos. Natūralu, kad tokiu atveju kinta ir bendra savijauta. Be jokios abejonės, matyti gerą orą už lango yra viena, tačiau, norėti ir mokėti juo pasidžiaugti – visai kas kita. Gerai žinome, kad padaryti tai yra sunkiau, nei mums gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Tačiau, turime suvokti tai, kad geras oras mums tai padės padaryti kur kas greičiau ir paprasčiau. Be jokios abejonės, nuostabu, jei tai pavyksta padaryti be didelių pastangų ir bet kokiu metu laiku. Tačiau, mokslininkai jau ne kartą yra nustatę ir patvirtinę tai, kad prastas oras veikia žmogaus savijautą. Dėl šios priežasties, kur kas dažniau blogos emocijos ir net depresija gali aplankyti rudens ir žiemos sezono metu. Tačiau, išeitis visuomet yra. Net pačiu nemaloniausiu metu laiku, galima įžvelgti ir gerų savybių. Tarkime, ką lauke galima nuveikti rudenį? Veiklų šiuo metu yra tikrai ne viena. Be jokios abejonės, tiek aplink esantis peizažas, tiek pats metų laikas įpareigoja nepamiršti krentančių lapų. Tačiau, ar tikrai juos mokame sutvarkyti tinkamai ir pasidžiaugti jų teikiama nauda? Tikėtina, kad tikrai ne. Būtina suvokti tai, kad krentantys lapai dar tikrai nėra pasaulio pabaiga. Toli gražu, tai naujas gyvenimo etapas, kuris yra kupinas svajonių ir pačių gražiausių išgyvenimų. Gi, spalvos lapuose yra tiesiog nuostabus reiškinys, kurio praleisti tiesiog negalime. Drąsiai galima teigti, kad nuostabu, jei lauke galite praleisti bent dalį savo dienos. Valanda ar dvi gryno oro valandos yra tikra dovana jūsų organizmui. Ir visiškai nesvarbu, kaip jas išnaudosite. Tiek pasyvi, tiek ir aktyvi veikla lauke yra puikus pasirinkimas. Tokiu metu teigiamai veikiama yra ne tik mūsų kvėpavimo sistema, tačiau ir širdies bei kraujagyslių veikla, oda ir t.t. Būtina suvokti, kad tokią naudą apibūdinti yra labai sunku. Ją galima pajusti tik realiai. Nuostabu, jei toks laikas yra derinamas ir su inovatyviomis ir netaršiomis transporto priemonėmis, tokiomis kaip paspirtukai. Žinoma, dažnas mano, kad paspirtuku remontas siauliai gali būti brangus, tačiau, taip tikrai nėra. Tokie įrenginiai šiandien yra tarsi “ant bangos”, tad jų priežiūra nereikalauja daug laiko ir pastangų, žinoma, ir išlaidų. Taip jūsų laikas lauke bus tik dar malonesnis.