BigBank BigBank suteikia greituosius kreditus iki 10000 Lt. Kreditai suteikiami sumažintomis palūkanomis ir pailgintais terminais. BigBank kreditų rinkoje jau penkerius metus ir turi per 500 000 pasitikinčių klientų.
Lankytojų vertinimas: Vertinimas

Mėnesio archyvas: 2014 m. birželio mėn.

Žaislai vaikams: kaip pasirinkti tinkamus?

Žaislai vaikams ir jų tinkamas pasirinkimas yra labai svarbus žingsnis vaiko lavinimui. Nepaisant to, kad šiais laikais yra daugybė žaislų vaikams, kurių galima rasti kiekvienuose namuose, tačiau dauguma žaislų vaikams yra ne tik netinkami naudoti, tačiau tuo pačiu ir pavojingi jūsų vaikui.

žaislai vaikamsDauguma tėvų iš vaikystės prisimena paprastus žaislus, kurių niekas neapriboja ir kuriuos galima žaisti be nuolatinės tėvų kontrolės. Anksčiau žaislai vaikams buvo paprasčiausios lėlės, automobilių modeliukai ar medinės kaladėlės. Akivaizdu, kad laikai pasikeitė ir šiuolaikinių vaikų žaislai daug kuo skiriasi nuo įprastųjų.

Šiuolaikinis marketingas stipriai pasikeitęs ir vaikai yra stipriai įtakojami animacinių filmukų, po kurių premjerų filmukų personažai atsiranda žaislų lentynose. Tačiau ta pati prekė nėra siūloma nuolatos ir praėjus tam tikram periodui atsiranda naujas filmukas su naujais herojais. Be to daugybė šiuolaikinių žaislų vaikams nėra tinkami ilgam naudojimui ir juos galima drąsiai vadinti „vienkartiniais“.

Didžiausias rūpestis įsigyjant žaislus vaikams turėtų būti žaislo tinkamumas vaiko vystymuisi. Labai svarbu, kad žaislai atitiktų vaiko amžių ir vystymosi tarpsnį. Rekomenduojami užrašai ant pakuočių ne visada atspindi realią situaciją, kadangi kiekvienas vaikas vystosi skirtingai, todėl pirkėjui reikia pačiam įvertinti žaislo vaikui tinkamumą.

Kitas svarbus faktorius renkantis yra žaislo saugumas. Dažniausiai iki trijų metų amžiaus vaikams aplamai yra sudėtinga surasti lavinamąjį žaislą vien todėl, kadangi dėl sudėtyje esančių smulkių detalių gamintojas negali rašyti kitaip. Tačiau apribojimai nėra šiaip sau sugalvoti ir rekomendacijų reikėtų laikytis, ypatingai tada, jei jūsų vaikas žaidžia be suaugusiųjų priežiūros. Be to reikėtų atkreipti dėmesį į medžiagų kokybę, kadangi dažniausiai pigūs žaislai vaikams gaminami iš nekokybiškų medžiagų, kurios yra linkę lūžti.

Galiausiai ar žaislai vaikams yra tinkami ar ne, parodo pats vaikas. Jeigu žaislas yra tinkamai pagamintas, jis įtrauks vaiką ir vaikas su juo žais, jei žaislas bus tik dar vienas „blizgutis“, tuomet jokios pridėtinės vertės iš jo negausite.

Prieš įsigyjant įsitikinkite, kad:

1. Žaislai vaikams yra tinkami vaiko vystymuisi. Žaislai turi iššaukti vaiko susidomėjimą, bet ne susierzinimą ir pyktį.

2. Žaislai vaikams atitinka amžiaus grupę, yra išbandyti, neturi aštrių kraštų, nėra pavojingi akims ar kelti grėsmę vaiko sveikatai.

3. Žaislai vaikams yra patvarūs ir sukurti ilgalaikiam naudojimui. Nepirkite žaislo, kuris greitai taps nereikalingu. Žaislai vaikams turėtų būti įdomūs vaikui bent jau keletą savaičių arba mėnesių.

4. Žaislai vaikams turi sudominti vaiką (spalvos, formos ir pan.).

5. Žaislai vaikams bus tinkami naudoti atitinkamo dydžio patalpose. Neretai pasitaiko, kad tėvai nuperka žaislus, kuriuos dėl didelės apimties, tiesiog nėra kur laikyti ar naudoti.

6. Žaislai vaikams tinkami naudoti ir namuose ir lauke. Žinoma, kiekvienas žaislas neatitiks šio kriterijaus, tačiau daugumai pritaikyti galima. Dažniausiai tokie žaislai vaikams kainuoja daugiau, juos yra lengva nuvalyti ir dažniausiai jie atsparūs vandeniui.

7. Žaislai vaikams nėra smurtiniai, be ginklų, neiššaukiantys vaiko agresijos.

8. Žaislai vaikams atitinka jų vertę. Brangesni žaislai turėtų būti kokybiški ir ilgiau naudojami.